Jos jadena burek od mene na moj nacin.
Sastojci
500 gr kora za ( deblje kore za burek )
180 - 190 ml ulja
100 ml vode
1 zlica brasna
1 zlicica peciva praska
1 ravna zlicica soli
Nadev 1 250 gr mlevenog mesa
100 gr crnog luka naseckana
lovorov list
biber, sol, vegeta
Nadev 2 200 gr sira
200 gr kiselog vrhnja
Priprema
1.
Ukopcati pecnicu da se dobro zagreje na 200 stupnjeva.
2.
Nauljiti dobro okruglu tepsiju za burek.
3.
Za nadev od mesa dinstati luk, meso i dodati zacine.
4.
Ako se odlucite za nadev od sira, pomesajte sir sa kiselim vrhnjem.
5.
U posebnu posudu sjedinimo 110 ml vode, 190 ml ulja, 1 ravna zlicica soli, 1 zlica brasna i 1 zlica peciva praska sve dobro promesati, sjediniti.
6.
U okruglu tepsiju premazanu masnocom stavimo 2 kore, stim da krajevi kore budu van tepsije, poprskamo mesavinom tecnosti, redjati tri kore ( ako su tanje tada 4 kore ), guzvajuci ih da budu u celosti u tepsiju, jednu do druge. nanesemo polovinu nadeva, prekrijemo nadev sa 2 naguzvane kore, ponovo poprskamo, pazimo da sve kore budu poprskane, ostatak nadeva, 3 naguzvene, kore koje takodje poprskamo.
7.
Prve dve kore cije su, krajevi bili van tepsije, presavijte ka unutra, poprskati.
8.
Peci dok dobro ne porumeni ca 40 minuta.
9.
Kada je pecen okrenuti naopacke i tako se sece.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar