ponedjeljak, 13. srpnja 2015.

KAKO UKLONITI MITISERE SA LICA I NOSA


Verovatno da ne postoji osoba koja makar u nekom periodu života nije imala problem sa mitiserima. Ove, oku vrlo neprijatne crne tačkice na koži nastaju uglavnom zbog pojačanog lučenja lojnih žlezda, koje se usled različitih nečistoća sa kojima lice dolazi u dodir pretvaraju u crne tačke. Mada postoje indicije da se mitiseri češće javljaju usled hormonalnih poremećeja ili neposredno pred početak menstrualnog ciklusa.

Mitiseri se najčešće javljaju u predelu nosa i čela, odnosno celog lica. Neretko se mitiseri znaju pojaviti i na bradi, a u pojedinim slučajevima čak i na jagodicama.

Kako ukloniti mitisere sa nosa i lica

Prvo i osnovno pravilo koje se odnosi na to kako ukloniti mitisere sa nosa i lica glasi : ni u kom slučaju ih ne cediti ! To je najbitnije ukoliko želite da ih se oslobodite.



Da biste uopšte počeli proces uklanjanja mitisera, bilo gde da se oni nalaze važno je da uradite piling celog lica na prirodan način. Najbolje je da to uradite pomoću projnog brašna, mada se neretko preporučuje i piling talogom od kafe. Jednostavno, blago nakvasite ruku vodom, pa trljajte predeo koji je zahvaćen mitiserima. Kada projno brašno ili talog od kafe postanu previše grubi za kožu vašeg lica, ponovo nakvasite ruku i opet nanesite odabrano sredstvo na lice.
Nakon što završite piling, isperite licem mlakom vodom i ostavite ga da se prirodno osuši. Ne savetuje se da lice brišete peškirom niti bilo čime drugim.

Idealno je da po završenom pilingu isparite lice i to nad čajem od kamilice. Nakon što isparite lice, pore na njemu se otvaraju i na taj način sve nečistoće izlaze iz njih vrlo lako. Preporučuje se da parite lice 10 do 15 minuta.

Pridona sredstva za uklanjanja mitisera sa nosa i lica

Brojna su prirodna sredstva pomoću kojih zaista možete da se zauvek oslobodite mitisera, samo je neophodno da budete uporni. A nakon što ih se oslobodite, savetuje se da izbegavate masne kreme, za koje je poznato da zatvaraju pore.

Jedna od najčešćih prirodnih maski koja se preoručuje za uklanjanje mitisera sa nosa i celog lica se priprema od 4 kafene kašičice sode bikarbone i jedne šoljice za kafu kisele vode. Izmešajte ovu smesu sve dok se soda bikarbona potpuno ne rastvori. Zatim je nanesite na lice pomoću pamučne vatice, stim što je neophodno da vodite računa da je ne nanosite na predeo oko očiju. Ukoliko imate problem sa mitiserima na jagodicama, posebno vodite računa dok je nanosite. Ostavite ovu prirodnu masku da deluje oko 10 minuta, pa isperite lice mlakom vodom i blago utapkajte mekanim pamučnim peškirom. Po potrebi, možete naneti kremu, ali isključivo hidrantnu.

Pored ove smese, savetuje se da koristite i svež paradajz kako biste uklonili mitisere sa nosa i lica uopšte. Jednostavno, nakon pilinga i parenja isecite svež paradajz na komade, tako da on pokrije sve one delove lica koji su zahvaćeni mitiserima i ostavite ga da deluje 15 – ak minuta. Nakon toga isperite lice mlakom vodom i ostavite ga da se prirodno osuši. Ono što je važno naglasiti jeste da po završenom tretmanu sa paradajzom ni u kom slučaju ne bi trebalo da koristite nikakve kreme, pa čak ni hidrantne.

Ukoliko želite da uklonite mitisere sa nosa i lica, u bilo koje godišnje doba možete to učiniti na najjednostavniji mogući način i to uz pomoć krompira. Maska se priprema vrlo jednostavno, a potreban vam je samo 1 svež krompir i obična voda. Naravno, kao i za ostale prirodne načine uklanjanja mitisera, tako i za ovaj važi da je najpre neophodno uraditi piling, pa ispariti lice.

Masku od krompira pripremate tako što izrendate jedan oljušten krompir i to najbolje na sitnije rende. Potom dodajte malo vode, kako biste dobili kompaktnu smesu, koju možete da nanesete na lice. Maska od krompira bi trebalo da odstoji 10 do 15 minuta, nakon čega je možete isprati mlakom vodom. Ono po čemu se ova maska razlikuje od druge dve koje smo naveli jeste činjenica da se naročito preporučuje za uklanjanje mitisera sa nosa i lica ukoliko su oni dubinski.

http://www.dijetaizdravlje.com/nega-i-lepota/kako-ukloniti-mitisere-sa-nosa-i-lica-ab/

0 komentari:

Objavi komentar




PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :