četvrtak, 2. srpnja 2015.

KAKO UZ POMOĆ TIKVICA SMRŠATI I OČISTITI ORGANIZAM OD ŠTETNIH MATERIJA






Tikvice su izuzetno korisne za mnoge bolesti – gastrointestinalnogtrakta (ukljucujuci i zuc), anemiju, kardiovaskularne bolesti, hipertenziju, gojaznost.


Zbog velikog sadrzaja dijetnih vlakana smanjuje se resorpcija masti, pa su pogodne za dijetu kod povisenog holesterola i triglicerida. Kalijum i magnezijum deluju na snizenje krvnog pritiska.

Obozavaoci dijete sa tikvicama su Katrin Denev, Sofija Loren, Alen Delon i mnomnogi drugi poznate licnosti.

Ako izdrzite mesec dana na dijeti sa tikvicama – bez problema mozete se osloboditi 4-6 kilograma. Ako se pridrzavate jednu nedelju- zagarantovan je gubitak 2-3 kilograma.

Pored gubitka kilograma oslobodicete svoj organizam od stetnih materija i osvezicete telo.

Pored tikvica u ishranu mozete ukljuciti i sirovu sargarepu i kupus. U popodnevnim satima mozete priustiti nekoliko krastavaca, a da se poboljsa ukus povrca – u salatu dodajte kasicicu biljnog ulja i nekoliko kapi limunovog soka.

* Jelovnik dijete sa tikvicama ukljucuje u sebe i prisutstvo voca. Za vreme rucka, vecere i uzine dopunite svoj obrok jabukom, kivijem, mandarinom, narandzom ili sljivama.

* Da bi ishrana bila sto vise izbalansirana, ona mora da sadrzi proteine, a to podrazumeva prisutstvo teletine, nemasne govedine, curetine, piletine, zecetine.

* Meso mozete zamenite ribom, ali u ovom slucaju prednost se daje recnoj ribi, jer morska nije pogodna za ovu dijetu.

* Za pice se koristi obicna voda (sto vise, to bolje) , zeleni caj bez secera, prirodni sokovi (jabuka, narandza).

* Za vreme dijete sa tikvicama iz ishrane treba iskljuciti: pekarski proizvodi, hleb, slatkise, kafu, alkohol.

* Prednost imaju tikvice sa tamno zelenom kozicom, koju ne treba uklanjati sa tikvica, jer se gubi 80% hranljivih materija.

Primer jelovnika dijete sa tikvicama na jedan dan:

– Prvi dorucak:

dinstane tikvice (250) gr sa povrcem(150 gr), solja zelenog caja.

– Uzina:

1 jabuka, casa soka od narandzi ili vode.

– Rucak:

zapecena tikvica (300 gr), komad barenog mesa (200 gr), 1 kivi ili nekoliko sljiva i solja zelenog caja.

– Uzina:

zapecena tikvica (250 gr), salata sa kupusom i sargarepom (250 gr), casa soka od jabuke.

– Vecera:

100 gr suvih sljiva ili 2-3 sveze sljive, casa soka od jabuka ili zelenog caja.

Izvor:uspesnazena

0 komentari:

Objavi komentar




PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :