nedjelja, 2. kolovoza 2015.

ODMAH ZAPIŠITE RECEPT ZA NAJBOLJE LEDENE KOCKE SAMO OVAKO I DRUGAČIJE NIKAKO






Sastojci

    Biskvit
     7 bjelanjaka
     7 žlica šećera u prahu
     7 žlica brašna
     prstohvat soli
     120 ml mlakog mlijeka
    Krema prva

       7 žutanjaka
     7 žlica šećera
     5 žlica škrobnog brašna
     750 ml mlijeka
     250 gr margarina za kreme

    Krema druga
     2 vrećice šlag pjene
     250 ml mlijeka

Priprema

    Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.
    U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
    Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
    Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
    Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko.
    Biskvit ohladiti.

 
    Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu.
    Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
    Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
    Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
    Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar




PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :