petak, 4. rujna 2015.

Oprobajte jedan od dva prirodna pripravka za očepljenje sinusa








Upala sinusa obično se manifestira jakom glavoboljom, začepljenim nosom i otežanim disanjem. Ove iritantne pojave itekako ugrožavaju kvalitetu svakodnevnog života čineći tijelo izmorenim i malaksalim.

 
Kako bi se vratili u normalu jako je važno na vrijeme započeti s liječenjem u čemu će vam pomoći dva prirodna pripravka.
Hren je dobro poznati lijek koji su naši stari koristili za liječenje od prehlada i gripa. Neugledni korijen paprenog okusa jako je bogat vitaminima C i B, te kalijem, željezom i kalcijem, a jako dobro djeluje i kao antibiotik. Njegovo najpoznatije svojstvo je u liječenju upala dišnih putova, pri čemu je kod začepljenih sinusa izuzetno učinkovit.

  Napravite sami sebi prirodni lijek protiv viroze i prehlade
Prvi korak ka liječenju je inhalacija i oblog od hrena protiv upale sinusa.
Sastojci za ovaj lijek su: pola litre vinskog octa i 1 korijen hrena.
Lijek pripremate na sljedeći način: U staklenku od pola litre stavite jedan naribani korijen hrena, te do vrha nalijte vinski ocat. Staklenku zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi tri dana te povremeno protresite posudu, da ocat upije sve iz hrena.
Upotreba lijeka: Nakon dva dana pripravak možete koristiti na način da najmanje pet puta dnevno otvorite poklopac staklenke, nagnete se nad otvor i najmanje 3 minute udišete pare. Prije spavanja dvije jušne žlice pripravka prelijte preko gaze i stavite na čelo. Postupak ponavljajte najmanje šest dana.
Drugi lijek je sirup protiv upale sinusa koji se pravi od: 50 grama đumbira, 20 grama cikorije, jednog korijena hrena te jedne čajne žličice cimeta.
Sirup pripremate na sljedeći način: U blenderu sameljite hren, đumbir i cikoriju, te na kraju umiješajte cimet. Sve dobro izmiješajte i stavite u staklenku s hermetičkim poklopcem. Smjesu držite na toplom oko deset dana, povremeno protresite no ne otvarajte.
Upotreba sirupa: Nakon što odstoji sirup uzimajte svako jutro natašte po jednu čajnu žlicu

0 komentari:

Objavi komentar




PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :